Büyük Dönüş Yürüyüşü Şehitleri Sayısı 29’a Yükseldi

  • 08 Nisan 2018
  • 1.040 kez görüntülendi.
Büyük Dönüş Yürüyüşü Şehitleri Sayısı 29’a Yükseldi

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra yaptığı açıklamada; Gazze’nin doğu sınır bölgesinde sekiz gündür devam eden Büyük Dönüş Yürüyüşünde şimdiy

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü El-Kudra yaptığı basın açıklamasında, Siyonist işgal güçlerinin Gazze’nin doğu sınırında barışçıl faaliyetler içinde olan masum ve savunmasız Filistinlilere saldırması sonucu şimdiye kadar 29 kişinin şehit olduğunu, 1296’sı gerçek mermilerle olmak üzere 2850 kişinin yaralandığını ve bunlardan 79’unun sağlık durumunun kritik olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığının verdiği bilgiler, işgal güçlerinin tel örgülere yakın yerde şehit edip naaşlarını gasp ettiği iki şehidi kapsamıyor.

Gazze sınırında sivil yürüyüş ve faaliyetler düzenleyen Filistinlilerin göğüslerinden ve kafalarından vurularak şehit edilmeleri, işgal güçlerinin aldıkları talimatlar gereği göstericileri kasıtlı olarak vurduklarını gösteriyor.

Geçen hafta Cuma günü başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin büyük felaket günü sayılan ve işgalci İsrail’in kuruluş yıldönümü olan 15 Mayıs’a kadar devam edeceği belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.