Büyük Dönüş Yürüyüşünü Kana Bulayan Saldırıları Siyonist İsrail Genelkurmay Başkanı Bizzat Yönetti

  • 31 Mart 2018
  • 965 kez görüntülendi.
Büyük Dönüş Yürüyüşünü Kana Bulayan Saldırıları Siyonist İsrail Genelkurmay Başkanı Bizzat Yönetti

Filistin Toprak Günü’nde dün Cuma namazından sonra on binlerin katılımıyla düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşüne ateşli silahlarla müdahale ederek 15 kişinin şehit olmasına ve 1400 kişinin de yaralanmasına neden olan işgal güçlerinin barbar saldırılarını Siyonist Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot’un bizzat yönettiği belirtildi.

Filistin direnişine ve özellikle de Hamas hareketine karşı saldırılarına devam eden Siyonist Genelkurmay Başkanı, olup bitenden sanki işgal rejimi sorumlu değilmiş gibi, olayların tırmandırılmasından Hamas hareketini sorumlu tuttu.

Siyonist Genelkurmay Başkanının askerlerinden göstericilere karşı silah ve gerçek mermi kullanmasını istemesi, onun gösteriyi bastırmak için daha önce plan yaptığını gösteriyor.

Nitekim işgal liderlerinin daha önce yaptıkları açıklamalarda silah kullanacakları tehdidinde bulunmaları onların katliam yapacaklarının işareti olarak değerlendirildi.

Büyük Dönüş Yürüyüşüne karşı işgal ordusu binlerce yedek askeri sınıra yığmış, yüzlerce keskin nişancıyı da konuşlandırmıştı.

Dün yapılan tamamıyla barışçıl Büyük Dönüş Yürüyüşüne ateşli silahlarla müdahale eden işgal güçleri 15 kişiyi şehit etti, 1400’den fazla kişiyi de yaraladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.