Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün Dördüncü Gününde 10 Filistinli Yaralandı ​

  • 03 Nisan 2018
  • 1.851 kez görüntülendi.
Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün Dördüncü Gününde 10 Filistinli Yaralandı ​

Büyük Dönüş Yürüyüşü etkinliklerinin dördüncü gününde dün (2 Nisan Pazartesi) Gazze Şeridi’nin doğusunda siyonist askerler Filistinli Müslümanlar ile çatışmaya girdiler.

Hastane kaynakları dün (1 Nisan Pazar) Kudüs’ün doğusundaki Ebu Dis beldesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda 98 Filistinlinin yaralandığını bildirdi.

Filistin Kızılay Derneği, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, 5’i gerçek mermi, 5’i de plastik mermiyle yaralı 98 kişiye ekiplerinin ilk yardımda bulunduğunu açıkladı.

Bildiride, 87 kişinin işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği, 7’sinin bayıldığı ve 5’inde de yanıklar olduğu ifade edildi.

Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanlığı, Ebu Dis beldesinden Ramallah’taki Filistin Tıp Merkezi’ne biri göğsünden ve biri de gözünün altından yaralı iki kişi ile plastik mermiyle yaralanan iki kişinin daha getirildiğini açıkladı.

İşgal güçleriyle çatışmaların dün ikindi saatlerinde Filistinli gençlerin ırkçı ayrım duvarı yakınlarında otomobil lastiği yakmalarının ardından patlak verdiği bildirildi.

Bu arada, Gazze Şeridi sınırında işgal güçlerinin Cuma günü yaptığı katliam Kudüs Üniversitesi’nde öğrencilerin ve üniversite çalışanlarının katılımıyla protesto edildi.

HAMAS liderlerinden İsmail Rıdvan, geçtiğimiz Cuma günü başlatılan yürüyüş ve eylemlerin Nakba gününe kadar devam edeceğini ve siyonist işgal rejiminin varlığının kınanacağını bildirdi.

Cuma gün başlayan son gösterilerde şimdiye kadar 18 Filistinli siyonist rejim güçlerince hedef alınarak şehid edilmiş 1900’ü aşkın kişi de yaralanmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.