Büyük Dönüş’te 4 Filistinli şehit edildi

  • 21 Nisan 2018
  • 1.088 kez görüntülendi.
Büyük Dönüş’te 4 Filistinli şehit edildi

Filistin Sağlık Bakanlığı, dün terör rejimi İsrail güçlerinin ‘Büyük Dönüş’ yürüyüşüne katılan Filistinlilere yönelik açtığı ateş sonucu en az 4 Filistinlinin şehit olduğunu ve 645 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El’Kedre, 30 mart tarihinde başlayan Büyük Dönüş hareketinin devam ettiğini belirtirken Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Fevzi Burhum, Filistin halkının Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşlerinin dördüncü cumasına da yoğun bir şekilde katılım göstermesinin, bu halkın direnişine karşı yapılan baskı, darbe ve sindirmelerin başarısızlıkla sonuçlandığının kanıtı olduğunu söyledi.

Filistin Toprak Günü olan 30 Mart’ta Gazze sınırında kurulan beş ayrı çadırda başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne silahla müdahale eden işgal güçleri şimdiye kadar 37 kişiyi şehit etti, 4200’den fazla kişiyi de yaraladı.
İşgal güçlerinin göstericilerin üzerine uçaklardan tehdit ve uyarı mesajları atmalarına rağmen kadın ve erkek, büyük ve küçük, yaşlı ve genç Filistin halkı ilk günkü gibi bu gün de Cuma namazından sonra Gazze sınırındaki gösterilere iştirak etti.

Lastik yakan ve sınıra yürüyen gençler işgal rejiminin sınıra ördüğü dikenli telleri söküp içeri doğru sürüklediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.