Büyük İran milleti yeni bir destan yazdı

  • 11 Şubat 2019
  • 1.429 kez görüntülendi.
Büyük İran milleti yeni bir destan yazdı

Bugün İslami İran’ın genelinde binden fazla kent ve 10 bini aşkın köyde İslam İnkılabı’nın 40. zafer yıldönümü dolayısıyla milyonların katılımıyla zafer yürüyüşü düzenlendi.

İslam İnkılabı’nın zafer yürüyüşüne yediden yetmişe herkes katıldı. Başkent Tahran başta olmak üzere İslami İran’ın genelinde milyonlar yine zafer yürüyüşüne katılmak için sokaklar, caddeler ve meydanlara akın ederek, İslam İnkılabı’nın zafer yıldönümünde başka bir hamasete imza attılar.

İslam İnkılabı’nın 40. zafer yıldönümü bayram havasında kutlandı. Pankartlar ve dövizler taşıyan eylemciler, “kahrolsun İsrail” ve “kahrolsun Amerika” sloganları atarak, işgal rejimi ile Amerika’nın bayraklarını ateşe verdiler.

Başkent Tahran’da halk önceden belirlenen 12 güzergah üzerinden Azadi Meydanı’na doğru hareket ederek, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin konuşma yaptığı bu meydanda toplandılar.

Tahran’da havanın yağmurlu olmasına rağmen on binlerce kişi zafer yürüyüşüne katılarak, İslam İnkılabı’nın 40. zafer yıldönümünde eşine az rastlanır bir tablo yarattılar.

22 Behmen (11 Şubat) zafer yürüyüşü sırasında, Devrim Muhafızları’na ait Kadir, Kıyam ve Zülfikar gibi bazı balistik füzeler gösterime sunuldu.

Tahran’daki yürüyüşte, Suudi Arabistan’da bir Vahhabi şoför tarafından vahşice şehit edilen 6 yaşındaki Zekerya’nın posteri taşındı.

Yürüyüşçüler, ayrıca Amerika ve çocuk katili İsrail rejiminin bayraklarını çiğnediler.

Hint Okyanusu’nda görev başında olan ordunun 60. Filo Grubu subayları ve çalışanları, da “kahrolsun Amerika” ve “kahrolsun İsrail” sloganı attılar.

Başkent Tahran ile birlikte ülkenin diğer kentlerindeki caddeler, sokaklar ve meydanlar, yürüyüşe katılan insanlarla dolup taştı. Bu kentlerde de “kahrolsun İsrail” ve “kahrolsun Amerika” sloganları yankılandı.

Farklı halk kesimlerinin yanısıra, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Meclis Başkanı Ali Laricani ve Rehberlik Bilgeler Meclisi Başkanı Ayetullah Ali Cenneti başta olmak üzere ülkenin mülki ve askeri yetkilileri de İslam İnkılabı’nın zafer yürüyüşüne katıldılar.

Yürüyüşe katılan Ordu Hava Kuvvetleri Komutanı General Pilot Aziz Nasirzade, gazetecilere yaptığı açıklamada, İran’ın savunma gücünün pazarlık konusu olmayacağını belirterek, kudretle İslami İran’ın savunma gücünü koruyacaklarını kaydetti.

Komutan Azizzade, bugün İran milletinin görkemli şekilde İslam İnkılabı’nın zafer yürüyüşüne katılarak, İslam İnkılabı’nın 40. yıldönümünü kutlamasını istemeyenlere ezici bir yanıt verdiğini kaydetti.

Ordu Koordinatör Yardımcısı Amiral Habibullah Seyyari de, 22 Behmen’i kutlayarak, ülkeyi savunmak için kimseden izin almayacaklarını belirtti.

Zafer yürüyüşü sırasında, öğrenciler tarafından devrim şarkıları okundu. Ayrıca, İran İslam Cumhurieyti’nin kabiliyet ve kazanımlarının bir bölümünü yansıtan klipler, yayınlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.