Büyük Şeytan ABD Güçleri, Rakka ve Musul’da Beyaz Fosfor Kullandı

  • 15 Haziran 2017
  • 1.160 kez görüntülendi.
Büyük Şeytan ABD Güçleri, Rakka ve Musul’da Beyaz Fosfor Kullandı

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Amerika’nın liderliğindeki koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye’deki saldırılarında beyaz fosfor kullandığını bildirdi.

El’alem kanalının verdiği habere göre, İnsan Hakları İzleme Örgütü, bu gibi yasak silahların kesinlikle ve ne olursa olsun kullanılmaması gerektiğini bildirirken ama Amerika’nın liderliğindeki koalisyon güçlerinin Rakka ve Musul’da bu çerçevede beyaz fosfor  silahını sivillere karşı kullandığını bildirdi.

Bu doğrultuda örgütün silah dairesi başkanı Steve Goss, yaptığı açıklamada, bu tür silahların Amerika’nın başını çektiği sözkonusu  koalisyon tarafından Irak’ın Musul ve Suriye’nin Rakka şehrinde kullanıldığını ve bu silahların kullanıldığı bölgelerde uzun yıllar kalıcı  hasarlara ve zararlara neden olduğunu söyledi.

Sözkonusu yetkili, koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye’de bu silahları kullandıklarını ancak bununu nedeninin bilinmediğini söyledi.

Daha önce de Amerikan medyasından  Newyork Times, koalisyon güçlerinin Rakka’da beyaz fosfor kullandığını yazmış ve bu  saldırıda en az 20 Suriyelinin öldüğünü bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.