Büyük Şeytan ABD: Teröristleri Eğitip Donatmaya Devam Ediyoruz…

  • 29 Ocak 2015
  • 742 kez görüntülendi.
Büyük Şeytan ABD: Teröristleri Eğitip Donatmaya Devam Ediyoruz…

ABD, Suriyeli muhaliflerin eğitimini bıraktığı iddialarına cevap verdi. Savunma Bakanlığı Sözcüsü Elissa Smith, bakanlığın Suriyeli muhaliflere eğit-donat programı üzerinde çalışmayı sürdürdüğünü belirtti.

Amerikan haber sitesi The Daily Beast tarafından yayınlanan özel haberde, “CIA’nın gizli bir program çerçevesinde desteklediği Suriyeli muhaliflerin birçoğuna, gönderdiği yardım veya maaşları son aylarda kestiği veya önemli ölçüde azalttığı” iddiasına yer verildi.

CIA’ya dair bu iddialara cevap vermeyen ABD Savunma ve Dışişleri Bakanlıkları yetkilileri, ılımlı muhaliflere yardımlarının ise devam ettiğini kaydetti.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüleri’nden Elissa Smith, diğer kurumların faaliyetleri hakkında konuşamayacağını ancak Savunma Bakanlığı’nın Suriyeli muhaliflere eğit-donat programı üzerinde çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Bu programın yeni oluşturulduğunu hatırlatan Smith, bu kapsamda, ABD Merkez Komutanlığı Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Michael Nagata ile ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Daniel Rubinstein’ın 12-13 Ocak’ta İstanbul’da geniş yelpazedeki ılımlı Suriyeli muhalifler ve sivil toplum liderleriyle bir araya geldiğini hatırlattı.
Smith, “Bu toplantı, ılımlı Suriyeli muhaliflerin siyasi ve askeri üyeleriyle ABD’nin eğitim ve ekipman programını tanıtmak ve tartışmak noktasında önemli bir fırsat sundu. Ayrıca, Suriye’de sahadaki durumu daha iyi anlama bağlamında yararlı oldu. Tüm taraflar, bu önemli programa odaklanmaya devam edilmesi ve bu konunun daha fazla görüşülmesi gerektiğinin farkında” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.