Büyük Şeytan ABD Varşova Oturumunda İstediği Hedefe Ulaşamadı: Varşova Oturumundaki Kapanış Bildirisinde İran’ın Adı Geçmeden Sona Erdi

  • 15 Şubat 2019
  • 1.828 kez görüntülendi.
Büyük Şeytan ABD Varşova Oturumunda İstediği Hedefe Ulaşamadı: Varşova Oturumundaki Kapanış Bildirisinde İran’ın Adı Geçmeden Sona Erdi

Amerika’nın Varşova’da İran karşıtı düzenlediği toplantı, kapanış bildirisinde İran adının geçmesine yönelik tüm çabaların başarısızlıkla sonuçlandığı bir ortamda sona erdi.

BBC kanalının internet sitesinde geçen habere göre, oturuma evsahipliği yapan Amerika ve Polonya dışişleri bakanları, oturumun ardından düzenledikleri basın toplantısında defalarca İran’dan “güvenlik tehdit” olarak söz etmelerine rağmen, oturum Ortadoğu’da barış ve güvenlik konusu ile sona erdi üstelik kapanış bildirisinde İran’dan söz edilmezken başka hiçbir ülkenin de adı geçmedi.
Bu arada Amerika, Siyonist rejim ve diğer bazı ülkelerin Bercam nükleer anlaşmasına karşı tutumlarına rağmen Polonya dışişleri bakanı، Jakich Kzhapotovyges, muhabirlerin sorularına verdiği yanıtta ülkesinin Bercam nükleer anlaşmasına bağlılık konusunda Avrupa ülkeleri ile aynı görüşü paylaştıklarını söyledi.
Amerika dışişleri bakanı Mike Pompeo da Varşova oturumunda Avrupalıların ilgisini çekme konusundaki başarısızlığına değinmeden, oturumun tarihi bir olay olduğunu belirterek , Siyonist rejim ve Washington’a bağlı Arap ülkelerin, İran karşıtı tutumlarda görüş birliğinde olduklarından memnuniyetini açıkladı.
Siyonist rejim başbakanı Benyamin Netanyahu da Washington müttefikleri arasında İran’a karşı açık ve kudretle konuşabilmekten mutlu olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.