Büyük Şeytan ABD Venezüella’nın Seçilmiş Hükümetinin Mali Kaynaklarıyla Bağlantısını Kesmek İstiyor

  • 26 Ocak 2019
  • 1.517 kez görüntülendi.
Büyük Şeytan ABD Venezüella’nın Seçilmiş Hükümetinin Mali Kaynaklarıyla Bağlantısını Kesmek İstiyor

ABD başkanı Ulusal Güvenlik danışmanı John Bolton, Venezüella’ya yönelik müdahaleci girişimlerinin devamında, Venezüella’nın seçilmiş hükümetinin mali kaynaklarıyla bağlantısını kesmek istediklerini bildirdi.

BBC’nin bildirdiğine göre ABD başkanı Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, muhabirlere yaptığı açıklamada, Trump hükümetinin Venezüella’nın mali kaynaklarını muhaliflere doğru yönlendirme konusunu incelemekte olduğunu söyledi.

John Bolton’un söz konusu müdahaleci açıklamaları, geçen Çarşamba günü Amerika Venezüella’nın seçilmiş cumhurbaşkanı Maduro’nun yerine muhaliflerin lideri Juan Guaido’yu Venezüella’nın cumhurbaşkanı olarak kabul ettiğini bildirmesi ardından geldi.

Washington’un sultacı politikalarına karşı olan Venezüella hükümeti, Amerika’nın yoğun ekonomik yaptırımları ve güvenlik ve askeri tehditlerine maruz kalmış bulunuyor.

İran, Meksika, Bolivya, Kuba, Türkliye, Çin ve Rusya gibi ülkeler, Venezüella’nın seçilmiş cumhurbaşkanı Nikolas Maduro hükümetine destek verdiklerini bildirmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.