Büyük Şeytan ABD’nin IŞİD’e yönelik desteği sürüyor

  • 29 Aralık 2017
  • 1.035 kez görüntülendi.
Büyük Şeytan ABD’nin IŞİD’e yönelik desteği sürüyor

Amerikan helikopterlerinin dün gece Deyruzzur’a yönelik uçuşları sırasında birkaç IŞİD elebaşını bu bölgeden Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke’ye intikal ettirdiği belirtildi.

Suriye’nin Sana haber ajansının verdiği habere göre, yerel kaynaklar, ABD helikopterlerinin perşembe gecesi Deyruzzur’un kuzeyinden hareket edip, el Esed kampı üzerinden alçak irtifada bulanarak, Haseke’nin güneyindeki el’Basel barajı yakınlarına iniş yaptıklarını bildirdiler.

Sözkonusu kaynakların belirttiklerine göre, ABD helikopterlerinin, himayesindeki Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) bazı elebaşları taşıdığı bildiriliyor. Sözkonusu Rakka ve Deyruzzur bölgeleri terör örgütü IŞİD’den kurtarıldıktan sonra Amerika’nın desteğiyle Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolüne bırakılmıştı.

Geçen ay da bir kaç ABD helikopteri El Basil barajı yakınına inerek, 47 IŞİD unsurunu intikal etmişti.

Bu arada bölge uzmanları ise Amerika’nın bölgedeki terör örgütü IŞİD mensuplarını başka bölgelere götürerek yeni senaryolar için kullanacağını bildirmekteler. Bu doğrultuda Amerika, sözkonusu teröristlerin Suriye ordusuna saldırması için de onlara yardım ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.