Büyük Şeytan Amerika ve Siyonist Barzani Irak Halkı Arasında Fitne Çıkarma Peşinde

  • 14 Temmuz 2016
  • 898 kez görüntülendi.
Büyük Şeytan Amerika ve Siyonist Barzani Irak Halkı Arasında Fitne Çıkarma Peşinde

Musul’un IŞİD’den kurtarılması için düzenlenecek operasyona destek vereceklerini ifade eden Carter, ABD askerlerinin bir bölümünün hafta sonunda IŞİD’den geri alınan Musul yakınlarındaki Kayyara hava üssünde konuşlandırılacağını ifade etti.

Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi ile görüşen Carter, ülkede son dönemde IŞİD’e karşı kazanılan başarılar konusunda Irak hükümetini tebrik etti. Carter, Irak Başbakanı Haydar el-Abadi ile Musul operasyonunun ayrıntılarını konuşacağını belirtti.

Irak’a gönderilecek ek askerlerle Irak’taki ABD askeri sayısı 4 bin 650’ye yükselecek.

ABD İLE IKBY ARASINDA TEHLİKELİ ANLAŞMA

Musul Operasyonu hazırlıkları hız kesmeden devam ederken Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani’ye bağlı Peşmerge güçlerinin de operasyona katılacağı belirtiliyor. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’in Bağdat ziyareti sırasında dikkat çekici bir anlaşmaya da imza atılıyor. ABD ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında ilk kez askeri bir protokol imzalanacak. Protokole ABD Savunma Bakanı Yardımcısı Robert Work ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Savunma Bakanı Kerim Sincari imza atacak.

ABD PEĞMERGE’YE ASKERİ VE SİYASİ DESTEK VERECEK

ABD ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında askeri protokol imzalanacağı duyulması üzerine tartışmalar başladı. Uzmanlar, “Bu anlaşma ne için yapılıyor?” sorusunu soruyor. IŞİD bahanesiyle yapılan anlaşma; ABD’nin Peşmerge güçlerini askeri ve siyasi olarak desteklemesini kapsıyor. Anlaşmanın IŞİD ile savaşın bitimine kadar yürürlüğe kalacağı iddia ediliyor. Dün akşam Mesud Barzani ile bir telefon görüşmesi yapan Carter, ABD’nin Peşmerge güçlerine desteğinin devam edeceğini söyledi.

ABD KAYYARA HAVA ÜSSÜ’NE YERLEŞİYOR

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Iraklı yetkililerle Musul Operasyonunu görüşmeye başladıklarını açıkladı. Irak hükümetinin yanı sıra askeri yetkililerle de görüşen Carter, stratejik öneme sahip Kayyara hava üssünün koalisyona bağlı birlikler ve ABD tarafından kullanılacağını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde IŞİD’den geri alınan Kayyara hava üssünün ABD ve Koalisyon güçlerine tahsis edilmesi ise Irak’ın ve bölgenin geleceği açısından olumsuz gelişmelere neden olacağı değerlendiriliyor. Ayrıca, Carter’in Kayyara hava üssünün alınmasından bir gün sonra Bağdat’a gelmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.