Cabir Ensari: Arabistan Hacc’da engel çıkarıyor

  • 29 Mayıs 2016
  • 802 kez görüntülendi.
Cabir Ensari: Arabistan Hacc’da engel çıkarıyor

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Sadık Hüseyin Caberi Ensari, Arabistan’ın, bu yılki Hac için İranlı hacı adaylarının katılmasını engellemek için bütün yolları tıkadığını ve İranlılar için Hacc’ın imkansız hale gelmesi durumunda, bundan Arabistan’ın sorumlu olacağını söyledi.

Caberi Ensari, dün akşam İran televizyonu Kanal 3’e verdiği demeçte, bu yıl Hac organizasyonuna temasla, Arabistan’ın sloganlarının aksine, Hac meselesini siyasi ilişkilere karıştırdığını söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Arabistan’ın değişik meselelerde, kendini İran’dan üstün gördüğünü ve bir süredir siyasetini İran’la ilişkileri gerginleştirme üzerine kurduğunu söyledi.

Caberi Ensari, yapılan son görüşmeler ve girişimlere de temasla, Arabistan’ın hacı adaylarının sağlıklı ve güven içinde hac görevlerini yapmaları için önemli bir görevi ve İran konsolosluğunun onlara desteğini kabul etmediğini söyledi.

Bölgede meydana gelen olayların çoğunda Arabistan’ın sorumluluğunun olduğunu belirten İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Arabistan’ın şiddet yanlısı siyasetlerinin sebeplerinden birinin de, dünyada Suudilerin tutumlarına karşı kaygıların olması ve dünya kamuoyunun onlara bakışı olduğunu söyledi.

Bugün 29 Mayıs pazar günü , İran İslam Cumhuriyetinin Arabistan’a, bu yıl düzenlenecek hac ile ilgili sunduğu teklife resmen cevap vermesi gereken son gündür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.