Cabiri Ensari: Suriyeli mülteciler geri dönüyor

  • 01 Ağustos 2018
  • 1.727 kez görüntülendi.
Cabiri Ensari: Suriyeli mülteciler geri dönüyor

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari, Sochi zirvesinde Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönmelerini sağlayacak komitenin tüzüğü garantör ülkelerce kabul edildiğini ve buna göre mültecilerin geri dönüş süreci başlayacağını açıkladı.

İran’ın Suriye barışında başmüzakerecisi Hüseyin Cabiri Ensari Salı günü Sochi zirvesinin sonunda yaptığı açıklamada, bu müzakerelerde Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönme konusu en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu, zira son on tur müzakerelerde ilk kez gündeme geldiğini belirtti.

Cabiri Ensari, bundan önce Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönüşü söz konusu olmadığını, ancak son dönemde Suriye ordusunun askeri sahalarda elde ettiği zaferler bu konunun da gündeme alınmasına imkan sağladığını kaydetti.

Suriyeli mültecilerin geri dönüş meselesinin insani ve siyasi önemine temas eden Cabiri Ensari, bu konu Suriye barış oturumlarında ele alınmak ve uluslararası işbirliği sayesinde kolaylaşacağını vurguladı.

Cabiri Ensari, Sochi’de iki gün süren müzakereler Suriye barışı üzerine onuncu tur uluslararası müzakereler olduğunu ve bu kez Astana yerine Rusya’nın Sochi kentinde düzenlendiğini ifade etti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.