Caferi: Cenevre 5, Suriye önerilerine karşılık verilmeden son buldu

  • 01 Nisan 2017
  • 1.040 kez görüntülendi.
Caferi: Cenevre 5, Suriye önerilerine karşılık verilmeden son buldu

Suriye heyetine Cenevre müzakerelerinde başkanlık eden Beşar Caferi, Cenevre 5 müzakerelerinin Suriye heyetinin soru ve önerileriyle ilgili diğer heyetlerden cevap almadan son bulduğunu ifade etti.

Basın konferansında Caferi; Cenevre görüşmelerinin beşinci turu kapsamında Suriye heyetinin, de Mistura ve ekibi ile son toplantısının yaklaşık 2 saat sürdüğünü ifade etti. Cenevre görüşmelerinin beşinci turunun, Şam ve Hama kırsallarında Nusra Cephesi ve müttefikleri diğer terör örgütlerin işverenlerinin talimatları ile sivil yerleşim alanları ve askeri mevkilere geniş saldırılarına eş zamanlı olarak başladığına dikkat çeken Caferi, tüm bu saldırıların Suriye ordusu tarafından daha önceki saldırılar gibi başarıyla çökertildiğinin altını çizdi. Caferi tüm bu terör saldırılarının, Suriye’nin terörle mücadelesini etkilemediği gibi, bu yöndeki azim ve kararlılığından da caydırmayacağını vurguladı.

Suriye heyetinin Cenevre görüşmelerinin beşinci turu kapsamında 8 gün süren temaslarında BM temsilcisi de Mistura’ya bir dizi kağıt takdim ettiğine dikkat çeken Caferi, bu kağıtların başında terörle mücadele kağıdının yanı sıra Suriye’de siyasi çözümün sağlanmasında genel ilkeler kağıdı olduğunu ifade etti.

Caferi, Suriye’nin geleceğini ABD veya herhangi başka bir ülke değil, sadece Suriye halkının belirleyeceğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.