Caferi: Katar’ın Birleşmiş Milletler Üzerindeki Etkisi Kabul Edilemez

  • 22 Aralık 2016
  • 1.033 kez görüntülendi.
Caferi: Katar’ın Birleşmiş Milletler Üzerindeki Etkisi Kabul Edilemez

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi; BM Genel Kurulu’nda Suriye’de savaş suçu işleyenlerin desteklenmesi manasına gelen bildirinin kabul edilemez olduğu söyledi.

Caferi, Katar’ın mali destek verdiği teröristleri korur nitelikli bildirinin yayınlanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek; bazı devletlerin Suriye’deki yanlış siyasetlerinin terörizmin Avrupa’nın kalbinde ve bazı ülkelerin başkentlerinde kendilerini göstermelerine neden olduğunu söyledi.

Katar’ın BM üzerindeki etkisinin kabul edilmez olduğunu belirten Beşar Caferi  iki gün önce yaptığı açıklamada da, BM’nin insani yardımlar konusunda üstüne düşen görevi yapmadığını kaydetmişti.

Caferi iyi niyet iddia edenlerin bu iyi niyetlerini kanıtlamaları ve Suriye hükümeti ile birlikte insani sorumluluklarını üstlenmelerinin zamanı geldiğini ifade etti. Caferi; Suriye hükümetinin Halep kentinin doğu semtlerinde bir kısım devletlerin ‘ılımlı muhalifler’ adını vermeye çalışıp kolladıkları azılı teröristlerin pençesinden kaçan 100 binden fazla sivil vatandaşı karşılayıp güvenli bölgelere aktardığını ve tüm temel gereksinimlerini karşıladığına dikkat çekmişti.

Halep kentinin doğu semtlerinde teröristlerin arasında bulunan Türk, Amerikan, İsrailli, Katarlı, Suudi Arabistanlı, Ürdünlü ve Faslı istihbarat subaylarının bulunduğunu vurgulayan Caferi, bu subayların birçoğunun adını da açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.