California’da alarm! 50 bin kişi tahliye ediliyor

  • 28 Ekim 2019
  • 782 kez görüntülendi.
California’da alarm! 50 bin kişi tahliye ediliyor

ABD’nin California eyaletinde devam eden orman yangını şiddetli rüzgarlar nedeniyle kontrol altına alınamıyor.

ABD’nin California eyaletinde Çarşamba günü başlayan orman yangınları sürüyor. Yetkililer, aşırı kuvvetli rüzgarlar nedeniyle orman yangınlarının yayılabileceği konusunda uyarıda bulunarak yeni tahliye kararı aldı.

Söndürülemeyen orman yangınları nedeniyle San Francisco’nun kuzeyindeki Windsor ve Healdsburg’da yaşayan yaklaşık 50 bin kişinin zorunlu olarak tahliye edileceği duyuruldu.
Kuvvetli rüzgarların elektrik hatlarına zarar vererek yeni yangınlara neden olabileceği uyarısı yapıldı. Ayrıca California eyaletinin 36 ilçesinde 48 saat veya daha uzun süreli elektrik kesintisi yaşanacağı ve 2 milyon insanın bundan etkileneceği açıklandı.

Bu arada bazı haber kaynakları da ABD’nin California eyaletinin kuzeyindeki Sonoma bölgesinde çıkan orman yangını nedeniyle 90 bin kişinin bölgeden tahliye edileceğini bildirdi. Sonoma Bölgesi Şerifi Mark Essick, 104 kilometrekarelik alana yayılan orman yangını nedeniyle Healdsburg kasabasından Bodega Körfezi’ne kadar, Rus Nehri Vadisi boyunca uzanan yerleşimlerde yaşayan 90 bin kişi için zorunlu tahliye emri verildiğini duyurdu./

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.