Cebelli: İran İslam Cumhuriyeti dünya milletlerinin ümididir

  • 22 Aralık 2016
  • 1.171 kez görüntülendi.
Cebelli: İran İslam Cumhuriyeti dünya milletlerinin ümididir

İslami İran Radyo Televizyon Kurumu genel müdürünün dış yayınlar servisi yardımcısı İran İslam inkılabı’nın İslam ümmetinin vahdeti ile emperyalizmin düşmanlığına karşı mücadele münadisi olduğunu söyledi.

Muhabirizin bildirdiğine göre Peyman Cebelli, Suriye’nin Halep kentindeki gelişmelerle ilgili olarak  uluslararası medyada gerçekleri saptırmalara işaretle, tekfirci teröristlerin Irak ve Suriye’de  halk aleyhinde en feci ve vahşi cinayetleri işlediklerini ama  uluslararası mahfillerden ve batı ve arap medya kuruluşlarından hiç bir tepkinin gelmediğini söyledi.

Cebelli, Suriye ordusunun  teröristler karşısında  son zaferlerine  temas ederek, uluslararası  medyanın  terörizmi desteklemeye ve kamuoyunu gerçeklerden saptırmaya yönelik tutumuna işaretle,  bu medya kuruluşlarının Halep’te  soykırım yapıldığı iddiası ile   ortamı  psikolojik, medya, siyasi ve uluslararası açıdan kararttıklarını ve Güvenlik Konseyi’nin de Suriye ordusunun ilerlemesini önlemek için  Güvenlik Konseyi’nde  bildiri yayınladığını söyledi.

Peyman Cebelli, İran  televizyon kanallarının  dünya üzerindeki durumuna da işaret ederek; ”bu kanalların her zaman  gerçekleri ifşa etmelerinden dolayı  düşmanların  ve rakiplerin saldırılarına  maruz kaldıklarını söyledi.

Cebelli, İRİB dış yayınlar servisinin hatta müslüman olmayan halkları da dünyanın neresinde olursa olsan savunduğunu belirterek,  bundan dolayı dünya halkının beğenisini  kazandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.