Celali: Avrupa Parlamentosu, İran Karşıtı Grupların Odak Merkezi Olmuştur

  • 10 Aralık 2014
  • 839 kez görüntülendi.
Celali: Avrupa Parlamentosu, İran Karşıtı Grupların Odak Merkezi Olmuştur
Hollanda’nın yeni İran Büyükelçisi ile görüşen İran İslami Meclisi’nin Araştırmalar Merkezi başkanı, Avrupa Parlamento’nun İran karşıtı asılsız grupların odak merkzi haline geldiğini söyledi.
Habere göre, Hollanda’nın yeni İran Büyükelçisi Johannes Douma ile görüşen İran İslami Meclisi’nin Araştırmalar Merkezi Başkanı Kazem Celali, İran ve Avrupa parlamentoları arasındaki ilişkilerin geçtiğimiz yıllar içerisinde geliştiğini, ama Avrupa tarafından alınan bazı kararların bu süreci yavaşlattığını belirtti.

Celali bu görüşmede yaptığı açıklamada, “Avrupa Parlamentosu’nun İran aleyhine onayladığı kararlar ve özellikle geçtiğimiz günlerde onayladığı karar, ikili ilişkilerin gelişmesinin önüne geçen, mantıksız ve çok hızlı alınan bir karardır ve Avrupa Parlamentosu’nun istihbarat güçlerinin İran hakkında kasıtlı olarak yanlış bilgiler veren kaynaklardan bilgi aldıklarını gösteriyor. Avrupa Parlamentosu, MKO gibi İran karşıtı asılsız örgütlerin odak merkezi haline gelmektedir ve İran’a karşı asılsız ve yanlış suçlamalar yapıyorlar. Avrupa ve Hollanda gibi tüm Parlamento üyelerini İran’a gelmelerini büyük ilgi ile karşılıyoruz, ama öte yandan da ev sahipliği ve misafirlik kurallarına dikkat etmesi gerekildiği düşüncesindeyiz” dedi.

Hollanda’nın yeni İran Büyükelçisi Johannes Douma ise bu görüşmede İran ve Hollanda’nın çok derin ilişkiler içerisinde oldukları ve bu ilişkilerin ilk kez 1626 yılında başladığına dikkat çekerek, iki ülke ve parlamentolar arasındaki ilişkilerin gelişmesini istediklerini belirtti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.