Celali: Suud rejimi Yemen’de cinayetlerini haklı gösterme gayretinde

  • 05 Eylül 2018
  • 1.393 kez görüntülendi.
Celali: Suud rejimi Yemen’de cinayetlerini haklı gösterme gayretinde

İran ve Avrupa parlamentoları ilişkileri grubunun İranlı eşbaşkanı Kazım Celali, Suud rejimi Yemen’de işlediği son katliamlardan sonra şimdi sırf bu insanlık dışı cinayetini haklı gösterme peşinde olduğunu belirtti.

Salı günü Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean-Eslvrvn ile görüşen İranlı milletvekili Kazım Celali, Yemen’de masum ve savunmasız çocukların, kadınların ve erkeklerin katliam edilmesinden duydukları esefi dile getirerek, Yemen’de çocuk katliam gerçekten üzücü bir olay olduğunu belirtti.

İran ve Avrupa parlamentoları ilişkileri grubunun İranlı eşbaşkanı Celali, Yemen krizinin çözümü için atılacak ilk adım, Suud rejiminin Yemen’de işlediği cinayetleri durdurmaktan ibaret olduğunu, böylece Yemen’de insani facia önlenebileceğini, bu adımdan sonra şartlar müzakere için hazırlanmış olacağını kaydetti.

Suriye krizi ve Astana ve Cenevre müzakerelerine de değinen Celali, İran’ın tüm çabası bu ülkede barış ve istikrarın sağlanması ve Suriye milletinin huzura kavuşmasına yönelik olduğunu vurguladı.

Görüşmede Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean-Eslvrvn de Amerika’nın Bercam nükleer anlaşmasından tek yanlı bir kararla çekilmesinden duydukları hoşnutsuzluğu dile getirerek, Lüksemburg ve AB bu anlaşmanın Amerika tarafından ihlal edildiğinden derin rahatsızlık duyduklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.