Celali: Teröristlerin dış ülkelere bağlı olduğu açık bir şekilde görüldü

  • 29 Eylül 2016
  • 941 kez görüntülendi.
Celali: Teröristlerin dış ülkelere bağlı olduğu açık bir şekilde görüldü

İran İslami Şura Meclisi Araştırmalar Merkezi Başkanı Kazım Celali, teröristlerin bazı bölge ve uluslararası güçlere bağlı olduklarının dünya kamuoyu tarafından açık bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Kazım Celali, dün Suriye Meclisi Başkanı Bayan Hediye Halef Abbas ile Tahran’da görüşmesinde,  bölgedeki terörist grupların bölge ve bölge dışı bazı ülkelerin desteğinde olduğunu ve İran’ın daha baştan teröristlerin nüfuzları konusunda uluslararası topluma uyarıda bulunduğunu belirtti.

Kazım Celali, bölgenin teröristlerin varlığından dolayı güvensiz  bir durum aldığını ve bu buhrandan çıkmak için  bölge dışı ülkelerin müdahalesi olmaması gerektiğini bildirirken, Suriye’de İranlı müsteşarların varlığının teröristler karşısında  Suriye’nin mazlum ve savunmasız halkının savunulması için olduğunu söyledi.

Görüşmede Suriye Meclis Başkanı Bayan Hediye Halef Abbas da,  teröristlerle mücadelede İran’ın Suriye halkı ve devletine  yardımlarını takdir ederken, teröristlerin Suriye’de girişimlerinin  zalimce olduğunu ve savaş suçu işlediklerini belirterek, dünyanın 80 ülkesinden teröristlerin Suriye’de faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Suriyeli yetkili, teröristlerin Suriye’deki varlığına yakın bir zamanda  son verileceği ümidini dile getirirken Suriye milletinin eninde sonunda  teröristlere karşı zafer elde edeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.