Celili: Amerika modern cahiliyet kabilesinin başkanıdır

  • 17 Eylül 2016
  • 880 kez görüntülendi.
Celili: Amerika modern cahiliyet kabilesinin başkanıdır

İran İslam İnkılabı rehberinin Milli Güvenlik Yüksek Şurası’ndaki temsilcisi Said Celili, Amerikanlı yöneticilerin, Arabistan’ı bölgede en önemli müttefik olarak açıklamalarının gerçekte onların modern cahiliyet içinde olduğunu gösterdiğini söyledi.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Celili,  Beytulharam etrafında bir vincin düşmesi sonucu haşatını kaybeden şehitlerden doktor Ahmed Hatemi’nin yıldönümü münasebetiyle düzenlenen merasiminde yaptığı konuşmada, Arabistan rejiminin  insanlık dışı  bütün cinayetlerine rağmen Amerikan başkanı ve dışişleri bakanının  o ülkeye gitmeleri ve orada Arabistan’ı bölgede kendilerinin en güçlü müttefiki olarak açıklamalarını, onların modern cahiliyet içinde olduğunu açık bir şekilde gösterdiğini söyledi.

Celili, açıklamasının devamında ‘Eğer Amerikancı İslami düşünceye örnek gösterirsek bu bariz bir şekilde Haremeyni Şerif’in hizmetkearı olduğunu iddia eden Suudi rejiminde görülecektir ama onlar için ‘Amerika ve İsrail’e ölüm demek, hacıların şehit olmasından daha ağırdır’ dedi.

İslam inkılabı rehberinin temsilcisi,  bugün Al-i Suud’un Arap veya hatta Ehli Sünnet olarak nitelendirilemeyeceğini   zira Al-i Suud’un Amerika’nın  siyasetlerinin taşeronu olduğunu  söyledi.

Said Celili, ”1,5 yıldır Yemen halkının  vahşi saldırılarla ve baskılar altında zor şartlarda yaşadığını ve halbuki bizim ve İslam dünyasının şehitlerinin çoğu ehli sünnet olmasına rağmen onlar bu meseleyi Arap ve Acem davasına veya Şii ve Sünni  davasına dönüştürmek istiyorlar” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.