Cemal El-Hudari: Zeytune Gemisi Gazze Kuşatmasını Yeniden Dünyaya Hatırlattı

  • 07 Ekim 2016
  • 967 kez görüntülendi.
Cemal El-Hudari: Zeytune Gemisi Gazze Kuşatmasını Yeniden Dünyaya Hatırlattı

Kuşatmaya Karşı Halk Direniş Komitesi Başkanı Cemal El-Hudari, kadın aktivistlerin Gazze ablukasını kırmak için başlattıkları deniz yolculuğunun Gazze ablukasıyla, burada yaşayan Filistinlilerin dünya ile irtibatlarını sağlayacak bir limanın kurulması meselesini yeniden gündeme taşıdığını söyledi.

Cemal El-Hudari bugün (7 Ekim Cuma) yaptığı açıklamada “Zeytune gemisi adeta unutulmuş olan abluka meselesini tekrar gündeme taşıdı. Zeytune gemisinin Filistin’e etkisi gayet olumlu oldu. Burada Arap ve yabancı aktivistlerin gösterdikleri azim ve gayreti, Filistin davasına olan inançlarını, bu halkın onur ve şerefiyle yaşama hakkını savunmalarını da takdirle karşılıyoruz” dedi.

El-Hudari yaptığı açıklamada, aktivistlerin yolculuğun başında, yolculuk boyunca ve işgal güçleri tarafından korsan bir saldırıyla tutuklanıp Aşdod limanına götürülürken güçlü bir irade gösterdiklerini hatırlattı.

İşgal rejiminin dikkatleri gemiden başka yönlere çekmek için Gazze’yi karadan ve havadan bombaladığına dikkat çekerek, işgalcinin Gazze’yi bombalarken, diğer yandan içinde silahsız ve savunmasız sivil insanların olduğu Zeytune gemisine korsanca saldırı gerçekleştirdiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.