Cenevre’deki Libya görüşmeleri sona erdi

  • 28 Ocak 2015
  • 1.116 kez görüntülendi.
Cenevre’deki Libya görüşmeleri sona erdi

İsviçre’nin Cenevre kentinde, Birleşmiş Milletler öncülüğünde Libyalılar’ın yürüttüğü ve Trablus’taki Milli Genel Kongre üyelerinin katılmadığı, iki gün süren siyasi diyalog görüşmelerinin ikinci turu sona erdi.

BM Cenevre Ofisi’nde basına kapalı yapılan diyalog görüşmelerinin ikinci turuna Tobruk yönetimine bağlı temsilciler katılırken, Trablus’ta yönetimi elinde bulunduran Milli Genel Kongre’den temsilciler yer almadı. BM’den yapılan yazılı açıklamada, katılımcıların görüşmelerde, ülkede birliğin sağlanmasına yönelik ve terörizme karşı mesajlar verdiği ifade edildi.

Açıklamada, birlik hükümeti kurulması ve güven artırıcı önlemler alınması gibi konularının da konuşulduğu belirtildi. Görüşmelerin olumlu bir atmosferde gerçekleştirildiği, siyasi ve askeri çatışmalara çözüm arayışının ele alındığı kaydedildi. Açıklamada, ülkenin il-ilçe belediye ve bölgesel konsey temsilcilerinin bugün Cenevre’de bir araya geleceği bilgisi verildi. Daha sonraki tarihlerde ise Libya siyasi parti temsilcileri ve askeri grupların da diyalog görüşmelerine katılmasının hedeflendiği kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.