Cenin’de 17500 Piliç Kuş Gribinden Dolayı İmha Edilecek

  • 23 Ocak 2015
  • 1.412 kez görüntülendi.
Cenin’de 17500 Piliç Kuş Gribinden Dolayı İmha Edilecek

Filistin’in Batı Yaka bölgesinde kuş gribi konusunda araştırma ve teftiş işlemleri yapan ortak komisyonun çalışmalarını tamamladığı, Cenin’de 17500 pilicin öldürüleceği ve yakılarak imha edildikten sonra küllerinin de gömüleceği haber verildi. İmha işleminin Cenin’in Siris köyünde etrafında tam bir korumanın oluşturulduğu bir tavuk çiftliğinde yapılacağı bildirildi.

Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Cenin vilayetinin güney bölgesinde bazı tavuklarda, kuş gribi belirtilerinin ortaya çıkmasından sonra sağlık, tarım, sosyal hizmetler ve toplum sağlığı müdürlükleri tarafından gerekli araştırmaların yapılması amacıyla yetkili uzman kişilerin yer aldığı bir ortak komisyon oluşturulmuştu. Bölgedeki tavuklarda kuş gribi araştırmalarının başlatılmasından sonra oradan diğer bölgelere piliç nakli de yasaklanmıştı.

Hastalıklı piliçlerin bulunduğu alandan hastalığın yayılmasının engellenmesi için kuş gribinin görüldüğü çiftlikten itibaren 3 km mesafelik alanda gerekli korumaların oluşturulduğu, aynı zamanda hastalıklı piliçlerin imha işleminde görevlendirilecek tüm elemanların da aşılandığı ifade edildi.

Cenin’deki tavuklarda kuş gribi dört gün önce tespit edilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.