Cenin’de Siyonist Askerler ve Yerleşimci Çeteler Saldırılar Düzenledi

  • 25 Ekim 2015
  • 798 kez görüntülendi.
Cenin’de Siyonist Askerler ve Yerleşimci Çeteler Saldırılar Düzenledi

Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Cenin’in kuzeyindeki El-Celeme geçidi bölgesinde işgalci askerler ve işgal rejiminin sivil çeteler olarak harekete geçirdiği yerleşimciler dün gece sabaha kadar saldırılar düzenledi.

Dün (24 Ekim Cumartesi) akşam vakitlerinde başlayan ve bütün gece boyunca devam eden saldırılarda silahların yanı sıra yer yer aydınlatma bombalarının ve muhtelif patlayıcı maddelerin kullanıldığı ifade edildi. Saldırılarda yerleşimci çetelerin öne çıkmaları, işgalci askerlerin ise onlara arkadan destek vermeleri dikkat çekti.

Olaylara şahit olanlar işgal güçlerinin El-Celeme geçidi bölgesini çevreden kuşatmaya aldıklarını, buraya dışarıdan herhangi bir destek verilmesini engellemek için bölgeye çıkan yolları ve geçiş noktalarını kapattıklarını ifade ettiler.

Saldırılarda ise Cenin’in güneyindeki Mayo Dotan yahudi yerleşim merkezinde ikamet eden yerleşimcilerden oluşan çetelerin kullanılması dikkat çekti. Cenin’le Ya’bed arasındaki yolu kapatan çeteler bölgedeki zeytin bahçelerine ve tarım arazilerine de saldırarak ciddi anlamda maddi hasara neden oldular.

Görgü şahitleri yerleşimci çetelerin sadece El-Celeme geçidi bölgesinde değil Yabed bölgesinde de tarım arazilerine ve zeytin bahçelerine ciddi anlamda zarar verdiklerini dile getirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.