Cenneti: Fars Körfezi, barış ve dostluk körfezidir

  • 30 Nisan 2016
  • 875 kez görüntülendi.
Cenneti: Fars Körfezi, barış ve dostluk körfezidir

İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Ali Cenneti, Fars körfezini, barış ve dostluk körfezi olarak niteledi.

İRİB ajansına göre, Cenneti, dün İran’ın güneyinde yer alan Bender Abbas kentinde 6.uluslararası Fars Körfezi ve sanatı festivalinin kapanışında yaptığı konuşmada, Fars körfezinin İranlılarla teamülün kapısı olduğunu belirterek, Fars körfezinin ülkelerini bu toprakları ve Fars körfezinin geniş topraklarını barış ve dostluğa dönüştürmeleri gerektiğini söyledi.

Ali Cenneti, bugün dünyanın İran’ın bütün ülkelerle barış peşinde olduğunu ve desteklediğini gördüğünü belirterek; Arap ve Acem arasında savaşın çıkmaması için dikkatli olmak gerektiğini zira Fars körfezi milletlerinin kardeş olduğunu söyledi.

İran İslami irşad ve kültür bakanı, Hürmüzgan valisinden gelecek yıla kadar Milli Fars Körfezi limanının hizmete girmesini isterken, Fars Körfezi’yle ilgili kitaplar, şiirler, bu bölge halkının kültür ve geleneklerinin bir araya gelerek derlenmesi ve yayınlanmasını istedi.

Ali Cenneti, Fars körfezini, etnik ve kavim ötesi ve milli birliğin iftiharı olarak nitelerken, İran İslam Cumhuriyetinin askeri kimliğinde önemli rolünün olduğunu söyledi.

29 nisan, Portekizli sömürgecilerin İran’ın güney sularından çıkarıldığı gün olup ve İran İslam Cumhuriyeti takviminde bu gün Fars Körfezi Milli Günü olarak isimlendirilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.