Cevad Laricani: İran halkı nükleer müzakere heyetine tam destek veriyor

  • 17 Haziran 2015
  • 895 kez görüntülendi.
Cevad Laricani: İran halkı nükleer müzakere heyetine tam destek veriyor

Siyasi ve stratejik meseleler üst düzey uzmanı İran halkının tüm şartlarda nükleer müzakere heyetine tam destek vermekte olduklarını bildirdi.

Dün Akşam İRİB haber kanalında bir programda konuşan Siyasi ve stratejik meseleler üst düzey uzmanı Muhammed Cevad Laricani, İran’ın dünyanın en büyük altı gücü ile nükleer meseleyi görüşmesine temasla, bu görüşmelerin sonuçlanması veya sonuçlanmaması durumunda İran halkının kararlı bir şekilde kendi müzakere heyetini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Amerika’nın İran’a karşı tarihin en büyük yaptırımını uyguladıklarının bizzat Amerikalı yetkililerce de itiraf edildiğni belirten Laricani, “Fakat İran da Amerika ve müttefiklerine eşsiz bir yenilgi tattırarak onları nükleer alanda İran’ı sınırlandırmak gibi kendi amaçlarına ulaşma konusunda akamete uğratmıştır. Bu ise İran halkının kendi direniş ve mukavemeti sayesinde elde etmiş olduğu çok büyük ve tarihi bir zaferdir” ifadesini kullandı.

İran İslam Cumhuriyeti insan hakları merkezi sekreteri ayrıca İran aleyhindeki yaptırımların çok geniş bir ebatta insan haklarının ihlali olduğunu ve insanlığa karşı işlenmiş bir cinayet mesabesinde olduğunu hatırlatarak, görüşmelerde İran’ın stratejisinin al ver esasına dayanmadığını, bilakis çok iğrenç ve zalimce bir haksızlığın giderilmesi olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.