Cevad Zarif: ABD nükleer anlaşmadan çıkarsa sonucu ABD için kötü olur

  • 20 Nisan 2018
  • 1.052 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: ABD nükleer anlaşmadan çıkarsa sonucu ABD için kötü olur

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkması halinde bunun Amerika için istenmeyen sonuçlara neden olacağını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Newyork’ta gazetecilere  bu açıklamayı yapan  giden İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif,  Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkması halinde İran’ın kesinlikle çıkarları doğrultusunda Amerika’ya  cevap vereceğini ve bu duruma karşı uluslararası toplumun da  kesinlikle sessiz kalmayacağını belirterek, bu durumun da Amerika için çok kötü olacağını söyledi.

Amerikan başkanı Donald Trump, nükleer anlaşmanın yalnızca İran’ın çıkarlarını temin ettiğini ileri sürerek nükleer anlaşmanın değiştirilmemesi halinde  kesinlikle nükleer anlaşmadan çıkacakları tehdidinde bulunmuştu.

Trump, bununla ilgili olarak son kararı 12 Mayıs tarihinde ilan edeceğini duyurmuştu.  Amerika, İran’ın füze ve savunma gücünün de  nükleer anlaşmada yer alması için İran ve diğer imzacı ülkelere  dayatmada bulunurken İran ise, savunma konusunun kesinlikle nükleer anlaşmayla irtibatının olmadığını ve savunma konusunda İran’ın kimseden izin almayacağını bildirmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.