Cevad Zarif: ABD, Suriyeli azınlıkları birer araç olarak kullanıyor

  • 19 Şubat 2018
  • 945 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: ABD, Suriyeli azınlıkları birer araç olarak kullanıyor

Valdai Tartışma Kulübü tarafından düzenlenen küresel bir konferansa katılmak için Rusya’yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Valdai Tartışma Kulübü tarafından düzenlenen küresel bir konferansa katılmak için Rusya’yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, gazetecilere yaptığı açıklamalarda, “ABDnin son zamanlarda Suriye’deki varlığını sürdürmesi gayet tehlikeli olarak bu ülkenin önceden planlanmamış politikalar yürüttüğünü açığa çıkarıyor” ifadelerinde bulundu.

Zarif sözlerini şöyle sürdürdü: ABD, Suriye’deki bazı noktaları işgal etmeye çalışarak bazı azınlıkları kendi kara kuvvetleri yerine kullanmaktadır ki bu da Suriye halkının tarihi zihninde uzun süreli bir etki bırakıp iç çatışmalara yol açabilir.

ABD’nin izlediği politikaların tehlikeli bölgesel gelişmelere yol açtığını belirten Zarif, “Tüm bunlar ABD’nin sadece bölgede İran karşıtı politikalara odaklanmasından kaynaklanıyor ki bu da tehlikeli bir siyasetin ortaya çıkışına neden olmuştur” diye konuştu.

Dışişleri bakanı sözlerine şunları ekledi: 36 senenin ardından Suriye hükümeti işgal girişiminde bulunan İsrail savaş uçağını düşürdü; bazıları ise bunu bölgesel bir tehdit olarak yutturmaya çalışıyor halbuki biz ile Rusya, bölgesel tehlikeye neden olan etkenin bizzat ABD’nin varlığını sürdürmesi olduğu kanattindeyiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.