Cevad Zarif: ABD’nin yaptırım bağımlılığı, kontrolden çıkmıştır

  • 18 Ekim 2018
  • 1.378 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: ABD’nin yaptırım bağımlılığı, kontrolden çıkmıştır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif dün ABD’nin İran’a karşı yeni yaptırımlarına twitter üzerinden gösterdiği tepkide, ABD’nin yaptırıma olan bağımlılığının kontrolden çıktığını kaydetti.

Zarif, gıda ve ilaç ithalinde büyük rolü olan bir İran özel bankasının yasadışı bir hedef ile hem de 8 aracı ile bağlantılı olduğu iddiasıyla yaptırıma maruz kaldığını söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi de, ABD’nin İran’a yönelik yeni yaptırımlarını, uluslararası kurallar ve hukuki mekanizmaya açık şekilde yapılmış hakaret olduğunu ve ABD yönetiminin İran milletine karşı düşmanlığından kaynaklandığını kaydetti.

ABD, dün İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı hasmane girişimlerinin devamında İran’a ait 20 banka, firma ve kuruluşu yaptırım listesine aldı.

ABD Hazine Bakanlığı, sözkonusu İranlı 20 firma, banka ve kuruluşu, Gönüllü Seferberlik ve Devrim Muhafızları ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle yaptırım listesine aldı.

ABD Hazine Bakanlığı daha önce de benzer bahanelerle İranlı ve İranlı olmayan firmalar ve şahıslara yaptırım uygulamıştı.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Sigal Mandelker son sıralarda yaptığı açıklamada, Washington’un Devrim Muhafızları’na karşı daha fazla girişimde bulunması gerektiğini belirtmişti.

İran Devrim Muhafızları bölgede ABD destekli teröristlerle mücadelede esas rol ifa etmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.