Cevad Zarif, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasına vurgu yaptı

  • 05 Nisan 2018
  • 1.102 kez görüntülendi.
Cevad Zarif, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasına vurgu yaptı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Bakü’de düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Dışişleri Bakanları Toplantısında yaptığı konuşmada, Filistinlilerin haklarının iadesi, başkenti Kudüs-i Şerif olan bağımsız Filistin devletinin kurulması ve Gazze ablukasının derhal son bulmasına vurgu yaptı.

Bağlantısızlar Hareketi’nin Siyonist rejimin cinayetleri karşısında toplu girişimde bulunması gerektiğine vurgu yapan Dışişleri Bakanı Zarif, Siyonist rejimin cinayetlerinin önüne geçilmemesinin küresel güvenlik için esas tehdit haline yeniden gelen tek taraflı hareketin bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Gazze başta olmak üzere Filistinliler’in son sıradaki katliamına dikkat çeken Zarif, Siyonist rejimin işlediği cinayetleri hakkında uluslararası soruşturma açılmasının tüm ülkelerin isteği olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı, Siyonist rejimin son 70 senede Filistinliler’e karşı işlediği cinayetlerin bu rejimin cezalandırılmaması ve ABD ve bazı bölgesel ve bölge dışı güçlerin teşviki nedeniyle yapıldığını sözlerine ekledi.

Zarif ayrıca, BM’nin bu cinayetleri ve Siyonistleri’n yaptıkları ve politikalarını kınamak için girişimde bulunması gerektiğini ifade etti.

Bağlantısızlar Hareketi Dışişleri Bakanları Toplantısı “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Ulaşmak İçin Uluslararası Barış ve Güvenliği Yayma” başlığıyla bugün 120 ülkeden 800 temsilcinin katılımıyla Bakü’de çalışmalarına başladı. Toplantıya 17 ülke gözlemci statüsü ile ve 10 uluslararası örgüt katılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.