Cevad Zarif: BM Genel Kurul Toplantısı, İran diplomasisi için iyi bir fırsattır

  • 19 Eylül 2018
  • 1.496 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: BM Genel Kurul Toplantısı, İran diplomasisi için iyi bir fırsattır

İran Dışişleri Bakanı Zarif, BM Genel Kurul Toplantısı’nın cumhurbaşkanlığı gibi en üst düzeyde İran diplomasi adına Tahran’ın görüşlerini açıklamak için iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bugün sabah saatlerinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin New York BM Genel Merkezinde yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu oturumuna katılacağını bildirdi.

Zarif, “Sayın Ruhani BM Genel Kurulu’nda konuşma yapacak. Bunun yanı sıra ikili ve çok taraflı toplantılara katılacak. Bu (BM Genel Kurulu oturumu) tüm ülkeler için eşsiz bir fırsattır” dedi.

ABD’nin İran konusunu BM Güvenlik Konseyi taşıma projesine ilişkin açıklama yapan Zarif, “Bazı dergilerde yayınlanan yazılara göreü ABD’liler ilk planlarını yeniden gözden geçiriyorlar. BMGK’de İran hakkında herhangi bir oturum yapılması durumunda uluslararası standartlara aykırı olan bu oturum ABD’nin mahkeme duruşması haline gelecek, çünkü İran ile ilgili sadece BM Güvenlik Konseyi’nin 2231 kararı bulunmaktadır. ABD bu kararı ihlal ederken diğer ülkeleri de ihlal etmeye zorluyor” ifadelerini kullandı.

Dışişleri bakanı, nükleer anlaşmanın son durumu hususunda şunları konuştu: Viyana’da yapılan zirvede, sadece Avrupa Birliği değil aynı zamanda 4+1 ülkelerinin şimdiye kadar gerçekleştirdikleri girişimlerinin ele alınacağını belirterek “Biz tüm bunların pratiğe dönüştürülmesi gerektiğini söyledik. Son günlerde Avrupa’nın pratik adımlar atmaya başladığına tanık olduk fakat bu tedbirlerin uygulanmasını bekleriz. Avrupalılar onların pratik adımlarına göre karar vereceğimizi biliyorlar. Önümüzdeki haftada 4+1 ülkeleri bir araya gelip nükleer anlaşmayı konuşacağız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.