Cevad Zarif: Dış müdahaleler Suriye barışını erteledi

  • 26 Nisan 2018
  • 1.187 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Dış müdahaleler Suriye barışını erteledi

Belçika’da bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bu ülkenin başkenti Brüksel’de düzenlenen Suriye için yardım toplanmasında bir konuşma yaptı.

Zarif ilaveten, Suriye’de insani durumun ön planda tutulması gerektiğini belirtti.

Bu ülkede ateşkesin gerçekleçmesinin büyük önem taşıdığını söyleyen Zarif, şunları kaydetti: Suriye’deki ateşkes, bizim önceliğimiz olmaya devam etmeli. İran, Rusya ve Türkiye ile birlikte, Astana sürecinin garantörleri olarak çatışmazlık bölgelerini genişletmeye çalışıyoruz. Bu süreç, ülkedeki krizin Suriye halkının liderliği, toprak bütünlüğü ve bağımsızlığına tam saygı gösteren gerçek bir siyasi yöntemle çözülebileceğine dayanıyor.

Zarif, ABD ve müttefiklerinin Suriye’ye gerçekleştirdiği füze saldırısına ilişkin, “Her zaman sahada tarafsız araştırmanın gerekliliğine vurgu yaptık. Aynı zamanda, tek taraflı ve yasadışı askeri eylemleri kınıyoruz. Yabancı güçlerin müdahalesi sadece barışın sağlanmasını geciktirir ve durumu daha kötü bir hale getirir” açıklamalarında bulundu.

İran’ın her daim Suriye’de insani yardım çalışmalarını sürdürdüğüne dikkati çeken Bakan Zarif, “Bu ülkeyi yeniden inşa etmek için Şam hükümeti ile işbirliğimizi başlattık ve bu konuda diğer devletlerle de birlikte çalışmaya hazırız” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.