Cevad Zarif: Dünya güvenliği için esas tehdit, Siyonist rejimdir

  • 06 Nisan 2018
  • 989 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Dünya güvenliği için esas tehdit, Siyonist rejimdir

Bakü’de düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Dışişleri Bakanları toplantısında bir konuşma yapan Zarif, Filistinlilerin geçen günlerde Siyonist rejim askerleri tarafından Gazze’de öldürülmesine işaretle, Siyonist rejim cinayetleri ile ilgili araştırma komisyonu kurulması istenmesi gerektiğini vurguladı.

Zarif, ‘’Biz adalet ve Filistinlilerin haklarının geri verilmesini, özellikle Kudüs Başkentliğinde bağımsız Filistin Devletinin kurulması ve Gazze ablukasının son bulmasını istiyoruz’’ dedi.

Zarif, ‘’Siyonistlerin cinayetleri Amerika’nın, bölge dışı bölgedeki bazı müttefiklerinin teşviki ile yapılmıştır. Amerika’nın kararları özellikle Kudüs ile ilgili kararı Siyonist rejimi daha çok teşvik etmektedir’’ dedi.

Zarif, Bağlantısızlar Hareketinin bu şartlar karşısında toplu eyleme geçmesi gerektiğini ve BM’nin de Siyonistlerin cinayetlerini mahkum etmek için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Siyonist rejimin elinin işlediği cinayetlerde açık bırakılmasını yeni tek yönlü politikalardan olduğunu ifade eden Zarif, bu politikanın ilk dalgasının 2000’li yılların başlarından bölgeyi faciayla karşı karşıya getirdiğini radikalizm, şiddet ve terörizmi körüklediğini söyledi.

IŞİD’in yenilmesine rağmen bölgenin terörist gruplardan temizlenmediğini ifade eden Zarif, bölgede IŞİD unsurlarının hareket ettiğini ve bu şartlarda bölgesel işbirliğinin gerekli olduğunu söyledi.

Amerika’nın dünya güvenliği ile ilgili taahhütlerini yerine getirmediğini ifade eden Zarif, ‘’Amerika yönetiminden yeni nükleer silahlar yapımı için 1.2 trilyon dolar tahsis edilmesi yeni nükleer yarışa sebep olacaktır. Bağlantısızlar Hareketi mevcut mekanizmalarla, bir konferans düzenlemeli’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.