Cevad Zarif: Dünya, İran’ın taahhütlerini yerine getirdiğini söylüyor

  • 01 Temmuz 2017
  • 1.080 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Dünya, İran’ın taahhütlerini yerine getirdiğini söylüyor

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mahammdd Cevad Zarif, dünyanın İran’ın tüm taahhütlerini yerine getirdiğini söylediğini belirtti.

İRNA’nın haberine göre, Amerika’nın BM daimi temsilcisinin İran aleyhinde  gerçekleri saptırmaya dayalı açıklamalarına tepki gösteren Zarif,  ‘’ABD, Tahran’dan kalıcı nefretinden dolayı gerçeği inkar etmek zorundadır’’ dedi.

Zarif Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘’BM ve tüm dünya İran’ın tam olarak taahhütlerini yerine getirdiğini ilan etmektedir’’ dedi.

Amerika’nın BM daimi temsilcisi BM Güvenlik Konseyi’nin Perşembe günkü oturumunda,Amerika’nın bölgesel siyasetlerinin yenilgisi saptırmaya çalışırken İran’ın bölgede müdahaleci siyasetlerinin olduğunu iddia etmişti. Halbuki, sözkonusu oturumda  Almanya ve AB diğer bir çok ülkesi İran’ın  nükleer anlaşma karşısındaki taahhütlerini övmüş ve uluslararası toplumdan nükleer anlaşmaya  desteklenmesini istemişlerdir.

İran dışişleri bakanı Zarif, Twitter’da Almanya, İtalya ve Fransa’ya yaptığı ziyaretler ilgili olarak, ‘’Berlin, Roma ve Paris’te üst düzey temaslarda bulundum. ABD’nin akılsızca düşmanlığına rağmen, AB, Kapsamlı Ortak Eylem Planına (KOEP) ve yapıcı işbirliğine bağlıdır’’ dedi.

Zarif, geçen pazartesinden Cuma akşama kadar Berlin, Roma ve Paris’te bu ülkelerin üst düzey yetkilileri ile temaslarda bulundu.

Diğer taraftan BM Genel Sekreteri de önceki gün  Güvenlik Konseyine sunduğu KOEP ile ilgili raporunda İran’ın nükleer faaliyetlerini KOEP çerçevesinde yerine getirdiğini bildirdi.

Daha önce de Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu yayınladığı raporda İran’ın taahhütlerini yerine getirdiğini bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.