Cevad Zarif: Eski medeniyetlerin barış ve istikrarın sağlanmasında temel rolleri vardır

  • 29 Eylül 2018
  • 1.862 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Eski medeniyetlerin barış ve istikrarın sağlanmasında temel rolleri vardır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mohammad Cevad Zarif, ‘’Dünya’nın artan şiddet ve nefretle karşı karşıya olduğu günümüzde, medeniyetlerin ülkeleri bir birine yaklaşması, barış ve istikrarın sağlanması için önemli rol ifa etmeleri gerekmektedir’’ dedi.

Zarif bu sözleri, Bolivya tarafından New York’ta düzenlenen Eski Medeniyetler isimli toplantıda dile getirdi.

Zarif, isim vermeden Amerika ve Trump’ın düşman yaratma çabalarına değinerek, ‘’Eski medeniyetleri karşısında ülkelerinin tarihi hiç sayılan bazıları sadece düşman yaratmak ve düşmanlıkla yaşayabileceklerini düşünüyorlar’’ dedi.

İtalya, Yunanistan, Çin, Mısır, Irak, Bolivya Dışişleri Bakanlarının da hazır bulunduğu toplantıda, Irak Dışişleri Bakanı İnrahim Caferi, ‘’Arap olduğumuz doğrudur. Başkalarının da farklı soyları vardır fakat bu farklılıklar tanrı tarafından verilmiştir ve bunlar çatışma konusu olmamalı, esas önemli olan görünürdeki ihtilafların yönetilmesidir’’ dedi.

Terörizm ve IŞİD sorunlarına değinen Caferi, ‘’IŞİD, Irak medeniyetini yok etmek istiyordu. Irak birkaç medeniyetin buluşma noktasıdır ve bundan dolayı terörizm ve IŞİD karşısında hiçbir zaman teslim olmamalıyız’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.