Cevad Zarif: Iraklı Tarık Aziz’in sonunu hatırlayın

  • 14 Nisan 2016
  • 871 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Iraklı Tarık Aziz’in sonunu hatırlayın

İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suudi Arabistan yetkililerinin İstanbul zirvesinde İran’a karşı girişimlerini eleştirerek, Suudi yetkilerini uyardı.

Zarif, İstanbul’da yaptığı açıklamada Suudi makamlarının baskılarıyla İslam İşbiriliği Teşkilatı Zirvesi sonuç bildirgesinin ön yazımında İran aleyhinde 4 ve Hizbullah aleyhinde ise 1 madde yerleştirildiğini belirterek, “bundan önce de İslam İşbirliği Teşkilatı bazı ülkelerin art niyetleri doğrultusunda kullanıldı. örneğin Saddam’ın İran’a karşı başlattığı savaş sırasında, o zamanlarda dönemin Irak Dışişleri Bakanı Tarık Aziz bazı bölge ülkelerinin de işbirliği ile İran’a karşı bazı bildiriler yayınlatıyordu ama biz bunlara aldırış etmiyorduk” dedi.

Muhammed Cevad Zarif, Suudiler’e hitaben, “Geçmişten ibret dersi almalıyız. Bakınız şimdi Tarık Aziz nerede?” diye konuştu. İran Dışişleri Bakanı ayrıca Hizbullah Hareketine karşı yürütülen faaliyetleri de hatırlatarak, “Böylesi girişimler sadece Siyonisti Rejimi sevindirir ve İsrail’i alıkışlamak gibidir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.