Cevad Zarif: İran Afganistan’ı tüm alanlarda destekleyecektir

  • 07 Mayıs 2017
  • 1.138 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: İran Afganistan’ı tüm alanlarda destekleyecektir

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Afganistanlı mevkidaşı Rabbani ile görüşmesinde, İran’ın tüm alanlarda Afganistanlılara destek vereceğini bildirdi.

Bir ziyaret kapsamında başkent Kabil’de bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Afganistanlı mevkidaşı Rabbani’yle görüştü.

Zarif, görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Afganistan’da yaşanan son terör saldırısını kınayarak, “İran ile Afganistan’ın bulunduğu bölge yabancıların izlediği kışkırtıcı girişimlerden dolayı radikalizmin boy göstermesine neden olmuştur. Tabii ki bu şiddet, terörizmin destekçilerini bile olumsuz etkileyecektir” ifadelerinde bulundu.

“Şiddet ile aşırıcılık yanlısı gruplar ile kendi çıkarları için teröristlere destek veren kişiler arasında ayırt etmeksizin terörizme karşı mücadelede ortak işbirliği yapmalıyız” diyen Zarif, İran’ın Afganistan ile insan kaçakçılığı, terörizm, uyuşturucu, kara para ile mücadele konusunda ilişkilerini geliştirmeye hazır olduğunu belirtti.

Son olarak İran Dışişleri Bakanı, İran’ın ekonomi, altyapı, ulaşım ile uluslararası taşımacılık alanında da Afganistan’a destek vereceğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.