Cevad Zarif: İran bölgesel aktörleri devre dışı bırakmak peşinde değil

  • 17 Ekim 2017
  • 1.130 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: İran bölgesel aktörleri devre dışı bırakmak peşinde değil

İslami İran Dışişleri Bakanı Zarif, İran’ın, bölgesel aktörleri devre dışı bırakmak peşinde olmadığını, asıl sorunun o ülkelerin yanlış politikasından kaynaklandığını belirtti.

İSNA’nın haberine göre, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Atlantik dergisinin geçen haftaki sayısında yayınlanan makalesinde, Amerika’nın bölgedeki askeri varlığının hedefinin Amerika’nın çıkarlarına yönelik tehditlerle mücadele etmek olmadığını belirterek Amerika’nın ve müttefiklerinin himayesindeki teröristlerin şimdi  Avrupa şehirleri ve Amerika için tehdit olduğuna dikkat çekti.

Zarif, bölgede Arap ülkelerinden bazılarının özellikle de Arabistan ve B.A. Emirliklerinin İran aleyhindeki iddialarının temelinde, onların Yemen’e açtıkları savaş, Bahreyn’e tecavüzleri, Katar’a yaptırımları ve Suriye’de terörist grupları mali ve askeri açıdan desteklemelerinden kaynaklandığını söyledi.

İran dışişleri bakanı, ‘İran’ın bölgedeki nüfuzunun diğerlerine bedel ödettirmek olmadığını aksine  onların ve batılı müttefiklerinin  yanlış hesap ve yanlış seçimleri ve girişimlerinin sonuçları olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.