Cevad Zarif: İran halkı tabii afetlerin üstesinden gelecek

  • 05 Nisan 2019
  • 1.377 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: İran halkı tabii afetlerin üstesinden gelecek

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran halkının birlik ve beraberlik içinde ve hükümet, silahlı kuvvetler, tüm kurumlarla koordineli olarak Allah’ın inayeti ile kısa sürede son doğal afetlerin üstesinden geleceklerini söyledi.

Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanının müdahaleci ve aldatma dolu sözlerine cevap verdi.

Pompeo ve diğer Amerikan yetkililerinin ekonomik terörizmle İran halkını hedef aldıkları ve hatta İran Kızılay Kurumu’nun hesaplarına ulaşmayı engellediklerini ifade eden Zarif, Amerikan yetkililerinin insanların acılarını kullanmak yerine ABD halkının aylardan beri doğal afetlerden zarar görenlerin durumunu incelemelerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanının ülkesinde son iki yılda olan olayları iyi yönetilmediğinden habersiz olduğunu ifade eden Zarif, bunlara rağmen Pompeo’un İran’ın 24 ilinde aynı anda gerçekleşen sel hakkında fikir beyan etmesinin düşündürücü ve komik olduğunu söyledi.

Zarif, ‘’Pompeo, binlerce Amerikan vatandaşının doğal afetlerde olduğunu, birçok bölgenin elektriğin haftalarca kesik olduğunu, yüz binlerce kişinin evini yurdunu terk etmeye mecbur kaldığını ve federal hükümetin bir çok bölgede olaylara müdahalede aciz kaldığını unutmuşa benziyor.‘’ dedi.

Katerina kasırgasından 10 sene geçmesine rağmen Amerikan yönetiminin henüz kasırganın yaralarını sarmayı başaramadığını belirten Zarif, Amerikan yöneticilerin diğerleri hakkında konuşmak yerine kendi halkının dertleriyle ilgilenmelerini tavsiye etti.

Zarif, Amerika halkından 43 milyon kişinin resmi istatistiklere göre yoksulluk sınırı altında ve 100 milyon kişinin de yoksulluk sınırında yaşadıklarını ifade ederek, Amerika’da 500 bin evsiz bulunduğunu fakat Amerikan yönetiminin o ülkede vergi verenlerin trilyonlarca  dolarlarını kriz yaratmak için harcadığını söyledi.

Zarif, İran halkının zor günleri geride bırakmakla kalmayacağını, o ülkenin yasa dışı ambargolarını ve ekonomik terörizmi de hezimete uğratacağını fakat Amerika’nın bu davranışını tarihi hafızasında kaydedeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.