Cevad Zarif: İran konsolosluklarını korumak ve desteklemek Irak hükümetinin görevidir

  • 05 Aralık 2019
  • 921 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: İran konsolosluklarını korumak ve desteklemek Irak hükümetinin görevidir

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Necef’te İran konsolosluğuna yapılan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, ‘İran konsolosluklarının desteklenmesi ve korunması Irak’ta hükümetin görevlerindendir’ dedi.

İran dışişleri bakanı Zarif, dün basın mensuplarına yaptığı açıklamada,  İran’ın Necef konsolosluğuna yönelik saldırıda diplomatlara ve binadaki belgelere her hangi bir zarar verilmediğini ama  çok fazla hasarın olduğunu ve Irak’ın bu hasarların sorumluluğunu  karşılaması gerektiğini söyledi.

İran’ın Necef konsolosluk binası geçtiğimiz günlerde yüzleri maskeli belirsiz kişilerce ateşe verilirken Necef yerel kaynakları bu kişilerin Necef ahalisinden olmadığını bildirdiler.

Sözkonusu hadisenin ardından Irak dışişleri bakanı Muhammed Ali El’Hekim, İran dışişleri bakanı Zarif’le telefonda görüşerek, İran halkı ve devletinden özür diledi.

Irak’ta son zamanlarda iktisadi şartları protesto eden halkın barışçı gösterilerini fırsat gören dış destekli unsurlar, özellikle de Fars körfezi etrafındaki ülkeler ve  Suudi rejimi destekli unsurlar, Irak’ın Basra ve Kerbela dahil bir çok yerinde  yabancı ülkelerin büyükelçilikleri ve diplomatik  temsilciliklerine saldırılar düzenlediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.