Cevad Zarif: İran, Nahcivan’a tıbbı hizmet ve teçhizat ihracatına hazırdır

  • 07 Nisan 2018
  • 1.195 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: İran, Nahcivan’a tıbbı hizmet ve teçhizat ihracatına hazırdır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mohammad Cevad Zarif, İran’ın Nahciva’a tıbbi hizmet ve teçhizat ihracatına hazır olduğunu söyledi.

Nahcivan’da temaslarda bulunan Zarif, Meclis Başkanı Vasıf Talipov ile görüştü.

Zarif, taraflar arasında hayvancılık, sağlık, ilaç sanayi, turizm, ulaştırma, gıda sanayi ve ortak üretim konularında işbirliği imkanları olduğunu belirtti.

İran’ın Azerbaycan ve Nahcivan ile olan ilişkilerinin gelişmekte olduğunu ifade eden Zarif, taraflar arasında santral ve baraj yapımı gerçekleştiğini söyledi.

Zarif, İki taraf arasında bankacılık ilişkilerinin gelişmesi, araştırma ve üniversite öğrencilerinin değişimi ile Nahcivar ve İran Azerbaycan illeri arasındaki iletimin artmasına vurgu yaptı.

İran’ın Tebriz kentinin 2018 İslam Turizm Başkenti ve Nahcivan’ın Kültür Başkenti olduğuna işaret eden Zarif, iki kentin bu konularda karşılıklı işbirliği yapabileceklerini söyledi.

Talipov da Nahcivan ve İran arasındaki ilişkileri iyi şekilde ilerlediğini ve iki tarafın gümrük alanında daha çok işbirliği yapmasını istedi.

Zarif, Çarşamba akşamı Bakü’ye geldi ve dün Bakü’de düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Dışişleri Bakanları toplantısında bir konuşma yaptı.

Nahciva’ın Azerbaycan ile Karabağ çatışmalarından dolayı kesilen bağlantısı, İran toprağı üzerinden sağlanmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.