Cevad Zarif: İranofobi projesinin arkasında İsrail ve Suudi Arabistan var

  • 27 Temmuz 2016
  • 1.185 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: İranofobi projesinin arkasında İsrail ve Suudi Arabistan var

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İranofobi projesinin arkasında Suudi Arabistan’ın yer aldığını söyledi.

Mehr Haber Ajansının bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in Gana’ya düzenlediği ziyaret çerçevesinde bu ülkede yaşayan İran vatandaşları ile bir araya geldi.

Bu görüşmede Gana mukimli İranlılara hitaben konuşan Zarif, İranofobia çalışmalarının artık akamete uğradığını ama bu projenin halen çok büyük harcamalarla işgal rejimi İsrail ve Suudi rejimi tarafından sürdürülmekte olduğunu söyledi.

Zarif bu görüşmede, Afrika ülkelerine düzenlediği ziyaretten dolayı mutluluklarını dile getirerek, “Geçen 3 sene içerisinde resmi temaslarda bulunmak üzere dünya ülkelerine yaptığım ziyaretlerde beni eşlik eden en büyük ekonomik heyet ile Afrika’ya geldim. Amacımız Afrika ülkeleri ile ilişkilerimizi uygun bir seviyeye ulaştırmaktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının bir bölümünde Suudi Arabistan’ın Yemen’de çoluk çocuk, kadın, genç veya yaşlı demeden sivilleri katlettiğini hatırlatan Zarif, “Suudi Arabistan gibi cani bir rejim kendi cinayetlerini örtbas etmek amacıyla İranofobi projesinin hızlandırılmasına finansal destekler veriyor” diye söyledi.

Vahabilik inancının çok tehlikeli olduğunu dile getiren Cevad Zarif, “İki paralel rejim niteliğinde olan Suudi Arabistan ve Siyonist rejiminin ortaklaşa kurdukları planlar kuşkusuz başarısız çıkacaktır” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.