Cevad Zarif: İslami vahdetin olmayışı, Siyonistler’i küstahlaştırmıştır

  • 19 Mayıs 2018
  • 1.171 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: İslami vahdetin olmayışı, Siyonistler’i küstahlaştırmıştır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün İstanbul’da acil gündemle düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Toplantısında yaptığı konuşmada, İslam ülkeleri arasında vahdetin olmayışının Siyonist rejimi küstahlaştırdığını belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı’nın olağanüstü toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

Zarif, İslam ülkelerinin Kudüs-i Şerif’i savunma üzerine odaklanarak, sonu gelmeyen çekişmelere son vermeleri gerektiğini belirtti.

Zarif, Gazze’de Filistinliler’in katliam edilmesini savaş ve insanlık suçu niteledi.

Kendi temel haklarını cesaretle isteyen Filistinliler’in geçen 6 ayda bastırıldığına dikkat çeken Dışişleri Bakanı, ABD Başkanı’nın Kudüs ile ilgili yasa dışı kararı ve Nekbe gününde bu kararını hayata geçirmek için tehlikeli girişiminin Siyonist işgalcileri, çocuklar dahil Filistinlileri katliam etmek için küstahlaştıran bir başlangıç olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanı, uluslararası camiayı de ırkçı Siyonist rejimin barbarlığına son vermeye çağırarak, İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan da, şeffaf ve bağımsız uluslararası soruşturma yapılması ve uluslararası insani hukuka uygun şekilde Filistinliler’in korunması talebi başta olmak üzere belli girişimlerde bulunmasını istedi.

İran Dışişleri Bakanı, Filistinliler’in Siyonist rejimin cinayetlerini uluslararası ceza mahkemesine taşıma çabalarını da destekleyerek, Siyonist rejimin barbarlığı ve işgalciliği ve ABD’nin tek taraflı girişimlerine karşı İslam ülkelerinin birleşmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.