Cevad Zarif, Musul’un kurtuluşunu tebrik etti

  • 10 Temmuz 2017
  • 1.464 kez görüntülendi.
Cevad Zarif, Musul’un kurtuluşunu tebrik etti

İslami İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Musul’un terör örgütü IŞİD’den kurtuluşu vesilesiyle Irak halkını ve hükümetini tebrik etti.

İran dışişleri bakanı Zarif, Twitter hesabından yayınladığı mesajda, ”Musul’un kurtarılmasından dolayı Irak devleti ve milletini kutluyorum. Iraklılar el ele verdikleri zaman elde edebilecekleri için bir sınır yoktur’’ diye yazdı.

Daha önce de İran Milli Güvenlik Yüksek Şurası sekreteri Ali Şemhani, İran savunma bakını Hüseyin Dehgan da Musul’un terör örgütünden kurtarılmasını yayınladıkları ayrı ayrı mesajlarla kutlamışlardı.

İran savunma bakanı tuğgeneral Hüseyin Dehgan, Irak savunma bakanı Abdulgafur Abdullah el’Hiyali ve Irak gönüllü güçler Haşdüşşabi komutanı Hadi el’Ameri’ye gönderdiği mesajda, terörizmin yok edilmesinin ve çökertilmesinin, ancak  hükümetlerin ve  teröre karşı tek bir cephenin  gerçek işbirliğiyle mümkün olacağını  belirterek,  Musul’un kurtarılmasının Amerika ve siyonist rejim İsrail’in Irak’taki komplolarının bozulmasına neden olduğunu  bildirdi.

İran savunma bakanı, uluslararası sulta ve emperyalist düzenin bölgedeki vekalet savaş stratejisinin tamamen yenilgiye uğramasını ümit ederken, Irak’ta terör örgütünü karşı verilen  mücadele ve alınan başarı ve zaferin  Iraklı dini mercilerin dahice  stratejileri ve gönüllü güçler ile Iraklı güçlerin samimi ve fedakar çabaları sonucu  gerçekleştiğini bildirdi.

Bu arada İran ordusu genel kurmay başkanı Muhammed Bakıri de, dün gece  Irak başbakanı, savunma bakanı ve Irak gönüllü güçler komutanına  gönderdiği ayrı ayrı mesajda, Musul kentinin kurtarılmasını tebrik etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.