Cevad Zarif: Radikalizm ve terörizm dünya’nın sorunudur

  • 02 Haziran 2016
  • 1.037 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Radikalizm ve terörizm dünya’nın sorunudur

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, dünya sorunlarının yeniden tanımlanması gerektiğini belirterek, terörizm ve radikalizmin dünya sorunu olduğunu bildirdi.

Ä°sveç’in baÅŸkenti Stockholm’da, “Uluslararası Stockholm Barış AraÅŸtırmalar Merkezi’’nde konuÅŸan Zarif, Suriye sorununun dünya sorunu olduÄŸunu belirterek, uluslararası sorunların çözümünde kazan-kazan anlayışının hakim kılınması gerektiÄŸini zira bu sorunlarda bir tarafın kazanan ve bir tarafın kaybeden taraf olmakta ısrar edilmesi halinde sorunların devam edeceÄŸini, barış ve huzurun hakim kılınmayacağını ifade etti.

Zarif, “Nükleer müzakerelerde temel sorunun en doÄŸru ÅŸekilde tanımlanmasına çalışmakla gerçeÄŸe inanmayı ve iÅŸbirliÄŸini sürdürmeyi ön planda tuttuk’’ diyerek, ‘’Yeniden tanımlanmak zordur fakat biz nükleer müzakerelerde bunun olabileceÄŸini gösterdik . GerçeÄŸin kabullenmesi ve iÅŸbirliÄŸine doÄŸru hareketin imkan dahilinde olduÄŸunu gösterdik’’ dedi.

Zarif, “Suriye konusunda en iyi çözüm yolu bu ülke halkının kendi kaderini belirlemesidir. Müzakereler için diÄŸer ülkeler tarafından ön koÅŸullar ileri sürülmemelidir. Suriye krizi evrensel bir sorundur’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.