Cevad Zarif: Yemen savaşının sona ermesi, herkes için tek çözüm yoludur

  • 18 Eylül 2019
  • 673 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Yemen savaşının sona ermesi, herkes için tek çözüm yoludur

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri bakanı salı akşamı 2 Twitter mesajı paylaşarak bir an önce Yemen savaşı’nın sona ermesini istedi.

 Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Muhammed Cevad Zarif  ilk mesajında  Amerika desteği ile Yemen’e saldıranların  işledikleri savaş suçlarına işaretle, ” Eğer Amerika,  4,5 yıl en kötü savaş suçları  kurbanlarının ellerinden geldiği kadar karşılık vermeye çalışmayacaklarını düşünüyorsa, gerçekleri inkar etmektedir.”  şeklinde yazdı.
Zarif mesajının devamında belki de Amerika’nın, Yemenlilerin ateşine karşı, yüz milyarlarca dolar değerindeki silahlarının karşılık veremediğinden utandığını” yazdı.
Dışişleri bakanı aynı mesajda İran’ın S. Arabistan petrol tesislerine yönelik saldırıda parmağı olduğuna dair Amerikalı yetkililerin gündem saptırmalarına işaretle, ” İran’ı  suçlamak bir şeyi değiştirmiyor.  Savaşa son vermek herkes için tek çözüm yoldur”  dedi.
Muhammed Cevad Zarif  paylaştığı başka bir mesajında Amerika’nın asla Suudi koalisyon tarafından  Yemenli çocukların katliamından üzülmeyeceğini yazarak,  Amerikalıların sadece mazlum  Yemenlilerin  Suudi koalisyon cinayetlerine karşılık vererek S. Arabistan  Petrol tesislerine saldırdıkları zamanı  endişelendiğini belirtti.
Yemen halk komiteleri ve ordu güçleri İHA birlikleri cumartesi günü S. Arabsitan koalisyonun cinayetlerine misilleme olarak 10 İHA ile Suudi Aramco firmasına ait iki rafineriye saldırı düzenlediler.
S. Arabistan ve müttefiklerinin mart 2015’ten beri Yemen’e yönelik savaş sonucunda en az 16 bin Yemenli ölürken on binlercesi de yaralandı, milyonlarcası da mülteci duruma düştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.