Cevad Zarif’den Trump’a Gönderme: 150 kişiyi mi kaygı ettin? Peki, kaç kuşağı nükleer silahla yok ettiniz?

  • 25 Haziran 2019
  • 1.448 kez görüntülendi.
Cevad Zarif’den Trump’a Gönderme: 150 kişiyi mi kaygı ettin? Peki, kaç kuşağı nükleer silahla yok ettiniz?

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif kimyasal silah mağdurlarını anma oturumunda ABD Başkanı Donald Trump’ın İranlı 150 kişinin ölümünü kaygı ettiği iddiasına cevap verdi.

Salı günü Tahran’da “Yanık nefesler” başlığı altında düzenlenen ve kimyasal silahların mağdurları ve şehit ve gazi ailelerinin takdir edildiği etkinlikte konuşan Dışişleri Bakanı Zarif, kimyasal silah mağdurları İslami İran’ın direnişinin canlı belgeleri olduklarını, bu insanlar kimyasal silahların sebebiyet verdiği her türlü baskı, acı, yanık ve nefes darlığı gibi durumlara katlanarak tüm dünyaya zillete ve zorbalığa boyun eğmeyeceklerini haykırdıklarını belirtti.

Zarif konuşmasının bir başka bölümünde ABD Başkanı Donald Trump’ın 150 İranlının öleceğini düşünerek İran’a saldırma emrini lağvettiği yönündeki iddiasına tepki gösterdi.

Zarif Trump’a hitaben “150 kişiyi mi kaygı ettin? Peki, kaç kuşağı nükleer silahla yok ettiniz?” sorusunu yönelterek, İran hiç bir zaman nükleer silah peşinde olmadığını, zira bu tür silahları beşeriyeti ve güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.