Ceyşul İslam Teröristlerini Cerablus’a Aktarma İşlemleri Devam Ediyor

  • 04 Nisan 2018
  • 1.058 kez görüntülendi.
Ceyşul İslam Teröristlerini Cerablus’a Aktarma İşlemleri Devam Ediyor

Şam kırsalı Duma Kentini teröristlerden arındırma ve halkının güvenliğini sağlama çabaları kapsamında kentte bulunan ‘Ceyşul İslam terör örgüte tabi teröristleri aileleriyle birlikte Halep kırsalının Cerablus Bölgesine aktarma çalışmaları devam ediyor.

Vafidin Bölgesinde SANA muhabiri birçok otobüsün Duma Bölgesine girerek teröristleri ve ailelerini taşıyıp Haresta Otobanı üzerinde toplandıklarını aktardı. Muhabir, bugün Cerablus’a gönderilecek tüm otobüslerin aynı anda Haresta Otobanı üzerinden toplu bir şekilde gönderileceklerini ifade etti.

Muhabir teröristlerin merdi silahları haricinde tüm silahlarını ordu birliklerine teslim ettikten sonra çıkmalarına izin verildiğine dikkat çekerken, aynı zamanda terör örgütün daha önce farklı bölgelerden kaçırdıkları kişileri beraberlerinde götürmelerini engelleme amacıyla dakik kimlik kontrolü yapıldığını belirtti. Teröristlerin Duma’dan çıkarlarken dakik bir üst ve çanta aramasından da geçtiklerini ifade eden muhabir; tüm bu icraatların terör örgütü ile Rus uzlaşma heyeti arasında sağlanan anlaşma kapsamında yapıldıklarını söyledi.

Terör örgütü Ceyşul İslam Duma’da ‘Tövbe Tutukevi’ adı verilen terör karargahında kriz boyunca farklı bölgelerden kaçırdıkları binlerce sivil vatandaş ve askerleri rehine olarak tutuyor. Sivil vatandaşların arasında da çok sayıda çocuk ve kadın bulunuyor.

Kızılay Örgütünün işbirliği ile teröristleri Duma’dan tahliye etme çabalarında dün terörist ve ailelerinden ibaret 1130 kişi Cerablus’a gönderilmişti. Daha önceki günlerde ise ‘Feylak el Rahman’ adlı terör örgütüne tabi yine yüzlerce terörist aileleriyle birlikte Duma Bölgesinden İdlib’e aktarılmışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.