Cezaevleri Yönetimiyle Esirler Arasında Şartların İyileştirilmesi Anlaşması…

  • 14 Mart 2015
  • 745 kez görüntülendi.
Cezaevleri Yönetimiyle Esirler Arasında Şartların İyileştirilmesi Anlaşması…

Fetih örgütünün Esirler ve Özgürleştirilenler Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre esirler genel idaresi, işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin durumlarının iyileştirilmesi konusunda cezaevleri yönetimiyle bir anlaşma yaptı. Cezaevleri yönetimi, esirlerin protesto eylemlerini artırma programlarını durdurmaları karşılığında durumlarında birtakım iyileştirmeler yapacak.

Fetih’e bağlı Esirler ve Özgürleştirilenler Komisyonu’nun bugün (13 Mart Cuma) yayınladığı açıklamada bu anlaşmanın esirlerin işgal yönetimine karşı bir zaferi olduğu, çünkü planladıkları eylemleriyle işgal yönetiminden bazı önemli haklarını alabildikleri ifade edildi.

Açıklamada anlaşmaya göre Gazze bölgesi esirlerinin aile fertleri tarafından her iki ayda bir saat ziyaret edilmelerine ve ihtiyaç duydukları elbiselerin içeri sokulmasına izin verileceği, ziyaret edebileceklerin arasında erkek ve kız kardeşlerin de bulunacağı dile getirildi. Bunların dışında da muhtelif taleplerin kabul edildiği belirtildi.

Komisyonun açıklamasına göre esirlerin birtakım haklarını elde edebilmek ve cezaevlerindeki şartlarının iyileştirilmesini sağlamak için daha öncekilerden sert ve uzun süreli bir protesto süreci başlatmaya hazırlandıkları sırada böyle bir anlaşmaya varıldı.

Açıklamada cezaevlerinde bundan sonra hakim olacak durumun cezaevi yönetiminin kabul ettiği anlaşmanın şartlarını yerine getirmesine bağlı olduğu vurgulandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.